Volovan

volovanNga brumi sfoliat priten 3 disqe me formë të rrumbullakët dhe me diametër 10-12 cm. Dy disqeve u bëhet një prerje me gotë në mes, një disk lihet i tëri. Në tepsi vihet disku i parë, lyhet me t verdhë veze të holluar me pak ujë, duke u kujdesur që të mos ullojë anash, se pengohet fryrja gjatë pjekjes. Pastaj vihen dy dis et e tjerë, lyhen me vezë dhe piqen në temperaturën 240-250° C. Volovanët mbushen me tru sote, gjuhë të z mëlçi të stufuara ine erëza etj. Kur përdoret si ëmbëlsirë, mbushet me krem shantiji të përpunuar, krem ober të lehtë, krem pastiçerie etj.

RECETA TË NGJASHME


Article Tags:
Article Categories:
Brumëra

Don't Miss! random posts ..