Vetite dhe vlerat e qershise

qershiaGjetjet shkencore brenda viteve të fundit kanë treguar disa veti kimike qe permban qershia si anthocyanins, melatonin, dhe kapacitetin per te absorvuar oksigjen ne radikalet. Pra, cfare do te thote e gjithe kjo?Në fakt, kjo do të thotë shumë më tepër se fjalët e mëdha. Kjo do të thotë se te mirat shëndetësore të qershise janë shumë me te medha. Le të bëjmë një vështrim dhe të gjetur se çfarë përbërje të shëndetshme ka qershia.

Trajtimi mjekesor: Trajtimi mjekësor nëpërmjet përdorimit të frutave te qershise është një praktikë që ka filluar qe në kohët e lashta. Sot, të hahet qershi besohet se lehtesojne dhimbjet për ata që vuajnë nga artriti. Gjithashtu, konsumimi i qershise besohet se trajton të gjitha format e inflamacionit.

Parandalimi i sëmundjes: Një nga përfitimet e qershive është se ato përmbajnë një substancë të njohur si melatonin, e cila shkatërron organizmat që shkaktojnë sëmundje dhe kështu parandalon njerëzit nga marrja e semundjes. Ajo përdoret gjithashtu për të ndihmuar në gjumë te rehatshem.

Ndihma në trajtimin e kancerit: Nëse ju jeni një pacient te semure me kancer, konsumimi i qershise rritë shanset për shërim. Kjo është për shkak se qershite kanë veti ushqyese që ndihmojnë në luftën kundër të gjithë mënyrave te kancerit dhe sëmundjeve të zemrës.

E mirë për konsumim.Qershite janë të mira për konsum për një sere arsyesh. Ato kanë kolesterol të ulët dhe janë një burim i vitaminës C, Vitamina A, Perillyl, ellagic acid dhe melatonin. Qershite ndihmojnë në problemet e tretjes pasi që ato kanë përmbajtje të lartë fijesh,qershia thekshëm ndihmon ne dhimbjet e muskujve dhe gjithashtu ndihmon në uljen e niveleve të urateve. Ndihmon gjithashtu në lehtësimin e dhimbjes se vazhdushme te kokes dhe rrit sasinë e ujit në trupin tuaj e cila në afat të gjatë nxit energjinë e një individi dhe shkallen e metabolizmit.

Per te rritur PH: Qershia është e njohur shkencërisht për flavanoidet antioxidant Bio i gjetur në përbërjen kimike. Këto flavanoidet Bio janë të dobishme në rritjen dhe rregullimin e nivelet e pH ne trupin e një individi.

Ndihmon ne memorje: Qershite kanë qenë të njohur per ndihmesen per nje memorie të mirë dhe në parandalimin e humbjes së kujtesës. Kjo është verejtur nga një komponent i gjetur në qershi i njohur si anthocyanin që eshte provuar të jetë e mirë të trurit.

Rrit gjumin: Kjo eshte nje tjeter veti e qershise. Njerëzit të cilët konsumojnë qershi gëzojnë nje gjumë me te thelle se sa ata që nuk e bëjnë. Kjo është për shkak se qershia përmban një hormon te njohur si melatonin. Melatonin është i njohur për rregullimin të cikleve të gjumit ne trup. Për një gjumë më të mirë, më të relaksuar dhe të kënaqshem eshte e keshillueshme konsumimi e qershise.

Kunder shenjave te moshes: Melatonin gjithashtu vepron si një agjent kundër plakjes dhe ndihmon në ngadalesimin e procesit te plakjes. Kjo do të thotë se njerëzit që hanë qershi mund të duken me te ri për një periudhë më të gjatë se sa ata që nuk bëjnë.

Kujdesi per lekuren. Një nga përfitimet e qershive eshte se ne saj te meatonin është gjetur se ndihmon në dhënien e cilësie të butë të lëkurës.

RECETA TË NGJASHME


Article Tags:
Article Categories:
Këshilla

Comments

Don't Miss! random posts ..