Thëllëza të pjekura

thëllëzatPasi pastrohen, thëllëzave u hidhet kripë e piper i zi.  Në kraharor u vihet një fete lardo (dhjamë derri nga shtylla kurrizore).  Pasi lyhen me gjalpë,  radhiten në tavë;  u hidhet pak ujë,  që të mos digjen, dhe piqen në furre duke u hedhur vere. Gjatë pjekjes lagen me lëngun e vet. Thëllëzat e pjekura sherbehen në pjatanca, shoqëruar me patate të skuqura e duke sperkatur tne lyrën e tyre.

RECETA TË NGJASHME


Article Tags:
Article Categories:
Specialitete me mish

Don't Miss! random posts ..