Të humbsni peshë duke ngrënë vezë në mëngjes

551248_389161927815394_748430032_nNe e njohim mirë rëndësinë e mëngjesit, gjithashtu humbjen peshës dhe mbajtje nënkontroll të kalorive: ajo që ndoshta nuk dini, është që mëngjesi mund të bëhet shumë i rëndësishem duke konsumuar vezë. Kjo lloj mënyrë na lejon të kontrollojmë të ngrenin dhe të jemi të ngopur për më shumë kohë. Në këtë mënyrë reduktohet ndjeshëm numri i kalorive që mund të marrim ne drekë ose gjatë ditës. Dhe nëse jeni në dietë, një ushqim i bollshëm është ajo që duhet për të mbajtur peshen dhe për të siguruar një linje për t’u pasur zili.
Në një vend tjetër mund të jetë shumë e zakonshme të konsumosh vezë në mëngjes.
Sipas një studimi , proteinat që përmbajnë vezët do të ishin më të mira sesa produkte të tjera për të mbajtur nën kontroll urinë. Mendoni që një vezë përmban 6,5 g proteina, pra 13% i nevojes ditore të një të rrituri.
Gjithashtu vezet veprojne tek disa hormone specifike të zorrëve që mund të ndryshojnë kuptimin e urisë:ato që kishin ngrënë vezë në mëngjes , në vend të drithërave kishin hubur shumë peshë.
Duke ngrënë vezë shpesh mund të mbani nën kontroll kaloritë, me që e dimë që një vezë përmban rreth 78 , gjithashtu ato janë të pasura dhe me vitamina D. Shpesh nepër dieta vitamina D nuk ka dhe për këtë arsye ajo luan një rol të rëndësishëm.
Sigurisht që vezët duhet të konsumohen në mënyre natyrale dhe pa shtimin e gjalpit ideja me mire është që t’i beni në ujë të ngrohtë pa pasur nevoje për yndyrna . Atë mund t’a shoqeroni me një fetë bukë dhe lëng portokalli; këto përbërës janë përfekt për një mëngjes të shëndetshëm dhe të ekuilibruar.

RECETA TË NGJASHME


Don't Miss! random posts ..