Specat djegës dhe vetitë e tyre

specatSpecat djeges janë jashtëzakonisht të shëndetshem dhe duhet të përfshihen në dietën tuaj.

Piperkat ndihmojne kunder migrenës dhe dhimbjes se kokes.Studimet tregojnë se specat djegës mund të ofrojnë lehtësim te dhimbjeve nga migrena dhe sinoziti. Capsaicina eshte kimiku që i bën specat te jene djegese ajo eshtë e njohur se pengon një neuropeptide kyç, substancen P që është çelësi i transmetimit te dhimbjeve ne tru. Speca djegs per parandalimin dhe lehtësimin e sinozitit .Piperkat nxitin sekrecionet qe ndihmojne në pastrimin e mukozes nga hunda.Ato gjithashtu përmbajne veti antibakteriale që ndihmojnë per te luftuar infeksionet kronike te sinozitit.
Specat djeges luftojne kancerin.Capsaicina jo vetëm shkakton djegje ne gjuhe por ajo gjithashtu drejton qelizat e kancerit të prostatës për të vrarë veten, në bazë të studimeve të publikuara capsaicina shkaterron rreth 80 për qind të qelizave te kancerit të prostatës tek minj.

RECETA TË NGJASHME


Article Tags:
Article Categories:
Këshilla

Don't Miss! random posts ..