Speca të mbushur me lakër

Përbërësit:
-Speca Lakër e bardhë
-Hudhër
-Kripë e trashë

Specat pastrohen nga farat, përbrenda kriposen dhe u hidhet nga pak hudhër e shtypur. Lakrat priten në fije shumë të holla, kriposen, lihen të qëndrojnë pak, shtrydhen sa të zbuten dhe të mbushen specat.

Specat e mbushur mirë, palosen në fuqi ose në enë plastike, u hidhet lëngu të cilin e lëshojnë lakrat, rëndohen me pllakë guri ose diq tjetër, mbyllet ena, vendoset në vend të freskët dhe pas 21 ditësh mund të shërbehen.

RECETA TË NGJASHME


Article Tags:
Article Categories:
Sallatëra

Don't Miss! random posts ..