Si të luftoni industrinë e ushqimit

Si të luftoni industrinë e ushqimitUshqimi i shpejtë dhe ushqimi i përpunuar çdo ditë e më shumë lidhen mediabetin, kancerit dhe shumë problemve të tjera shëndetësore. Ja se si të luftoni industrinë e ushqimit

Hani ushqime organike
Shmagni konsumimin e pesticideve të padëshiruara, hormoneve dhe ushqimeve të modifikuara gjenetikisht. A e dini se me mbi 40.000 kompani të ushqimit në raftet e supermarketeve, sot, vetëm afër 5 kompani prodhojnë ushqimin në mënyrën e duhur.

Blini në dyqan të fermerëve
Takohuni me prodhuesit e produkteve që blini. Ushqimi i tyre është organik.

Ushqehuni me sezona
Trupi jonë është krijuar të kërkoj ushqimet sezonale. P.sh. ushqime të caktuara ndihmojnë në sistemin tonë gjatë motit të ftoftë ose atij të ngrohtë. Duke u ushqyer në këtë mënyrë ju do të shmagni ushqimet e modifikuara gjenetikisht.

Kultivoni ushqimin vet
Nëse keni pak hapësirë në oborrin tuaj, provoni të keni një kopsht me ushqimet esenciale. Ju do të vlerësoni dashurinë që keni për ushqimin që kultivoni vet.

Përgaditni ushqimin vet
Kur përgaditni ushtimin tuaj, ju duhet të keni kontroll në atë se çfarë trupi juaj pranon dhe çfarë jo. Mos lejoni komoditetin e ushqimit të shpejtë të jëtë një justifikim për të mos pasur zgjedhje të ushqimeve më të mira për ju.

Merrni probiotik dhe super ushqime
Mbani barkun tuaj të fortë dhe mbani shëndetin tuaj të përgjithshëm duke nxitur sistemin digjestiv dhe imunitar.

Kënaquni me ushqimin
Bekoni ushqimin që keni dhe kënaquni me të. Ushqimi ka një energji që transformohet ne tërë trupin dhe ndihmon mendimin pozitiv.

RECETA TË NGJASHME


Article Categories:
Këshilla

Don't Miss! random posts ..