Shalqi i mbushur me sallatë frutash

Përbërësit:

  • Shalqi,
  • konjak,
  • mjaltë,
  • kivi,
  • banana,
  • mollë,
  • rrush,
  • barbaroz,
  • dardhë,
  • pjeshkë.

Me anë të një luge akulloreje formojmë disa sfera prej dardhe, pjeshke dhe molle, fruta këto të cilat ia kemi hequr lëkuarën. Shalqirin e presim në formë shporte dhe e pastrojmë nga pjesa e brëndshme.  Shportën e krijuar e vendosim në një pjatë të cekët të cilën e kemi dekoruar me lule.

Në pjesën e brëndshme të shalqirit vendosim sferat e shalqirit dhe të frutave të tjera të cilat i kemi përgatitur pak më parë. Sipër shportës do të vendosim edhe një bistak rrushi. Kivin të cilin e kemi pastruar nga lëkura e tij e presim ne formë luleje dhe e vendosim sipër shportës.  Me një mollë të kuqe mund të bëjmë disa dekoracione të ndryshme dhe t’i vendosim në anë të pjatës për t’u servirur.

RECETA TË NGJASHME


Article Tags:
Article Categories:
Sallatëra

Don't Miss! random posts ..