Selino

Selino, me origjinë nga zona e Mesdheut si bimë mjekësore që në periudhën e Omerit, është një specie barishtore që bën pjesë në familjen e Apiacea-ve.

Varieteti më i përdorshëm në kuzhinë është “selino e bregdetit”, së cilës i përdoren degët me fletë të gjata e të mbushura.

Selino e ka origjinën nga zonat me lagështi dhe e ka të vështirë t’i përshtatet klimës së thatë.

Selino përbëhet nga sedanina, një substancë aromatike, që i jep selinos aromën e saj karakteristike.

Selino mund të përdoret e gjallë, e zjerë për t’i dhënë aromë supës apo lëngut ose e skuqur sëbashku me karotat dhe qepën në fërgesën klasike all’italiana.

Selino përmban shumë pak kalori dhe është e pasur me vitamina A dhe C, të cilat pjesërisht shkatërrohen gjatë gatimit.

RECETA TË NGJASHME


Article Tags:
Article Categories:
Këshilla

Comments

Don't Miss! random posts ..