Sekretet e skuqjes

* Gjithmonë nxeheni mirë vajin, në të cilin do të skuqni. Nëse vaji nuk është i nxehtë aq sa duhet, atëherë ushqimet do të thithin sasi më të mëdha të tij.

* Lërini ushqimet ta kullojnë mirë vajin e tepërt mbi pecetë thithëse të spërkatur me kripë të trashë. Në këtë mënyrë, ushqimet do të dalin me më pak vaj.

* Kini kujdes që të mos hidhni sasi të mëdha ushqimi në tiganin ku do të skuqni, sepse në këtë mënyrë ato do të nxjerrin më tepër lëngje, duke e shndërruar skuqjen në zierje.

* Vaji i ullirit konsiderohet vaji më i shëndetshëm dhe më i mirë për skuqje. Shumica e amviseve nuk e përdorin për shkak të kostos së lartë, por një zgjidhje e mirë është ta përzieni atë me vaj luledielli ose vaj kikiriku, në masë 1 :3.

* Asnjëherë mos e përdorni të njëjtin vaj më tepër se tri herë.

* Asnjëherë mos e lini tiganin të pakontrolluar gjatë skuqjes.

* Skuqja është procesi më i rrezikshëm i gatimit. Mbani gjithnjë afër një kapak, për ta mbuluar tiganin, në rast se merr flakë.

RECETA TË NGJASHME


Article Categories:
Këshilla

Don't Miss! random posts ..