Salca sojës zvogëlon efektet negative të menopauzës

Ky është rezultati i një kërkimi në National Institute of Health and Nutrition (Tokio, Japoni) drejtuar nga Dr. Takeshi Aso dhe publikuar në “Journal of Nutrition”.

Ekipi japonez ka punuar me gra vullnetare (të gjitha në fillim të menopauzës), duke i shtuar dietës së tyre për tre muaj ushqim me bazë soje. Studimi ka treguar se ky shtim i sojës ka reduktuar yndyrën trupore dhe problemet me kockat.

Për shkencëtarët, është merita e substancës “-s ekuol” në salcë, e aftë për të vepruar si mbrojtëse e estrogjenit.
Studimi ka takuar dhe me rezultatin e studimeve të shkencëtarëve të ndryshëm, që mendojnë se salca sojës ka gjithashtu potencial anti-kancer.

Ekipi i Dr. Takeshit shpjegon pse femrat e Azisë (ku salca sojës është salcë e zakonshme) vuajnë më pak në menopauzë se ato amerikane-evropianet.

RECETA TË NGJASHME


Article Tags:
Article Categories:
Këshilla

Don't Miss! random posts ..