Rrushi i thatë, më i fortë se pijet e energjetike

Jeni sportiv, konsumoni rrushin e thate do te jete me efikase se te gjitha produktet e tjera per te permiresuar jeten tuaj.

Rrushi i thate permban nje zgjidhje efikase dhe jo te shtrenjte per te pasur plot energji dhe per permiresuar performancat. Kjo sipas nje stuimi amerikan.

Me natyral se pijet energjetike ose bonbon-et ne Pazar, rrushi i thate shfaqe gjithashtu i nje interes real ushqimore per sportistet . Ato jane te pasura me lucide , burim energjie sepse ato permbajne rreth 275 kalori per 100 gr, 5 here me te mira se frutat e freskëta . Rrushi i thate eshte i pasur gjithashtu me vitamina te grupit B qe ndërhyn ne përdorimin e glukozes dhe ne prodhimin e energjise .

Disa studiues Te Universitetit te Kalifornise kane bere nje test me 11 vrapues meshkuj , ku i thane te benin tre here vrap duke i matur me kronomenter ne 3 jave. Ato u ndan ne tre grupe : i pari i pinte uje përpara vrapit, i dyti konsumonte bonbone dhe i treti rrush te thate.

Studiusit kane zbuluar qe rrushi i thate permireson shume performancen e e vrapuesve sesa ato konsumonin bonbone , fale përmbajtjes se sheqerit.

Por ajo qe u vu re eshte se uji nuk ka pasur asnjë ndikim tek performanca e vrapuesve.

Frutat e thata permbajne ne fakt 5 deri 16% fibra rregullatore te transitit ( ne tretjen e ushqimit).Nese keni probleme me zorret , do te ishte e mira ti gatuanit.

Ky studim ka dalur pas efektit te bananes dhe pijeve tek sportistet. Ajo ka treguar qe frutat jane gjithashtu shume efikase , per nga frika per te mos u ndier te fryre.

RECETA TË NGJASHME


Article Categories:
Këshilla

Don't Miss! random posts ..