Rozmarina përmirëson kujtesën

Antioksiduesit e acidit të rozmarinës në masë të madhe mund ta parandalojnë apo ngadalësojnë shfaqjen e sëmundjes së Alzhaimerit dhe, sipas ekspertëve italianë, edhe mundet ta shërojë atë.

Deri tek ideja e hulumtimit shkencëtarët erdhën duke u bazuar në faktin se rozmarina ka një traditë të gjatë shërimi që përmirëson kujtesën, arsye kjo pse ka dhe nofkën “bima e kujtesës”.

Disa nga kompozimet e rozmarinës në mënyrë të suksesshme absorbohen përmes lëkurës, prandaj kjo bimë edhe sugjerohet edhe përmes aromaterapisë. Po ashtu, mendohet se edhe përdorimi i shamposë me bazë rozmarinën ndikon pozitivisht në ruajtjen e kujtesës.

Nga sëmundja e Alzhaimerit vjen deri tek rënia graduale e qelizave nervore në lëvoren e trurit dhe me këtë rast vjen deri te zvogëlimi për 20% i masës së trurit. Përveçse rozmarina përmirëson kujtesën, rozmarina lehtëson frymëmarrjen, punën e veshkave dhe tretjen, si dhe përshpejton metabolizmin.

RECETA TË NGJASHME


Article Tags:
Article Categories:
Këshilla

Don't Miss! random posts ..