Pulë me roshnica

pulePula e pastruar pritet në copa racioni dhe vendoset të ziejë. Mielli i situr hapet në tepsi (me shtresë 0.5 cm). Rrihen vezet me pak ujë e kripë. Pasi spërkatet mielli me këtë përzierje, tundet  tepsia që të krijojë kokrriza. Kur e kalojmë miellin në sitë të kokrrizat mbeten siper. Mielli laget persëri dhe vazhdohet kësht derisa të mbarojë krejt mielli. Roshnicat lihen të thahcn pa Kaurdisen me gjalpë dhe hidhen tc pula. Lihen të ziejnë 8-1 minuta. Sipas dëshirës, masa e përgatitur pritet ose jo me vezë limon dhe hidhet gjalpë. Ky gatim mund të përgatitet edhe domate :ose salcë. Në këtë rast thelat skuqen me qepë e dornat dhe, më pas, i hidhen roshnicat.
Per 4-5 persona duben:

– 4-5 thela pule;

– 1 filxhan me miell;

– 2 kokrra vezë;

– 2 lugë gjelle me gjalpë;
48

RECETA TË NGJASHME


Article Tags:

Don't Miss! random posts ..