Pizza Napolitana

Keto pica gatuhen me ingrediente perkates si psh :

Me domatet San Marzano, te cilat rriten ne pjesën jugore te Malit Vezuvio dhe Mozarelat di Bufala Campana, te bëra me qumështin e marre nga kafsha Water Buffalo qe rritet ne zonat e Campanias dhe Lazios, ne një vend gjysme te egër qe është i mbrojtur me ligj.

Per sa i përket menyres se si behet brumi : Si fillim do te hidhet mielli, kripa dhe uji. Keto do te punohen me mixerin deri sa brumi te vije ne një forme te konsiderueshme. Me pas kur i jeper forma brumit duhet punuar me dore dhe me asnje lloj makinerie.

Trashesia e brumit nuk duhet te jete me shume se 3 mm. Pica duhet te piqet për 60-90 s ne temperaturën 485 °C.

Picës Napolitana i është dhëne statusi “Specialiteti tradicional i garantuar” ne Itali.
Kjo lloj pice lejon vetëm tre lloj variantesh qe janë Pizza Marinara qe behet me domate, hudhër, oregano dhe vaj ulliri, Pizza Margarita qe behte me domate, mazarela e grire, borzilok dhe vaj ulliri dhe Pizza Margarita Extra e bere me domate, mozarela, borzilok dhe vaj ulliri.

Article Tags:
Article Categories:
Pica

Comments

Don't Miss! random posts ..