Pite piramidë

Pite piramidëPërbërësit:
– 500 gr pete per pite
-500 gr mish i bluar
– 2 purri(presh)4 ve
-200 ml vaj
-Pak vegete, pak krip
Përgatitja:
Se pari pergaditet mbushja. Purriu grihet imet, fergohet ne vaj dhe i shtohet mishi dhe melmesat. Ne anen tjeter, veja perzihet me pak vaj dhe me kete permbajtje lyhen petet.
Ne fillim mirren dy pete dhe lyhen me veze dhe shtrihen te tera ne tepsi. Pastaj, merren nga dy pete dhe pasi lyhen me kete material i shtohet mishi i ferguar dhe mbeshtillen ne forme roleje, vendoset mbi dy petet e para qe jane rrafsh, e keto tjerat shkojne ne forme piramide. Rendi i pare shkon me 4 rrathe petesh, pastaj 3 rrathe petesh mbi to dhe pastaj 2, e ne fund 1. Dhe keshtu merren skajet e dy peteve te para, te shtrira, dhe bashkohen e lyhen siper me veze te tundura me pare me vaj.
Piqet ne temperature 200 grade.

RECETA TË NGJASHME


Article Categories:
Brumëra

Don't Miss! random posts ..