Pitalka Kineze

Pitalka KinezePërbërësit;
250 gr miell
2 dc uje val
3 lugë vaj susam ose bajame
Pak krip

Zihet brumi duke i shtuar ngadalë ujë gjërsa të gatuhet një brum i but dhe i lëmuar. Brumi ngjeshët mirë që të bëhet elastik i jepen forma të topthit dhe mbulohet me pecet. Pas tridhjetë minutash ngjeshët edhe 5 minuta duke e përmilluar, hollohet në spirale 40 cm dhe pritet në 16 pjesë toptha një-kohësisht shtrihen nga dy toptha gjysma e njerit zhytet në vaj bashkohet me topthin tjetër dhe tehollohen në madhësi pjate. Njëlloj veprohet me tërë brumin. Skuqen në tigan në flonit me fund masiv pa yndyrë. Nxehet tiganin dhe piqet njera anë 1 minutë , pastaj edhe ana tjetër piqet 1 minutë, njëkohësisht dy palët petët përnjëherë. Vendosen në pjatë dhe njëlloj veprohet me të tjerat. Çdo pale petë ndahet lehtë dhe me të mbeshtillet mishi i patës i pjekur në mënyrë kineze ose edhe llojet e mishërave të tjerë të prerë në fije.

RECETA TË NGJASHME


Article Tags:
Article Categories:
Brumëra

Don't Miss! random posts ..