Patela

midhjeKëto ndryshojnë nga midhjet pasi janë më të vogla, guaska e tyre ishtë me ngjyrë dhe kapen nëpër shkëmbinj. Ka patela me 2 guaska që ushqehen me anë të indit lidhës dhe patela me 1 guaskë, që janë të tigjitura me shkëmbinj. Patelat quhen frutat e mira të detit dhe ato i hen mbi prush që të hapen guaskat. Tuli vihet në gjysmën e guaskës, Ilidhet pak vaj e kripë, piper dhe shërbehen si asortimente speciale uristike të shoqëruara me feta limoni. Patelat me 1 guaskë konsumohen 111. tepër të gjalla ose mblidhet tuli i tyre dhe përgatitet pilaf shumë i shijshëm.
Këshillë: Mënyrat e gatimit janë të njëjta me ato të • • midhjeve.

RECETA TË NGJASHME


Article Tags:
Article Categories:
Gjellëra

Don't Miss! random posts ..