Lepur çokollate

Lepur çokollateLepuri i Pashkëve e ka origjinën në një kulturë të lashtë orientale.

Ata janë simbol i bollëkut. Lidhjen e parë midis lepurit të Pashkëve dhe vezëve të Pashkëve e gjejmë në Gjermani, ku fëmijët besonin në një traditë të vjetër popullore që thotë se gjatë Pashkëve është radha e lepurit të ngrohë vezët! Ide qesharake apo jo?
Miti i lepurit që sjellë vezë për fëmijët lindi pikërisht nga kjo legjendë gjermane: një njeri i varfër, aq i varfër sa nuk mund t’i ofronte ëmbëlsira fëmijëve të tij, dekoron dhe fsheh në kopsht vezë para se të dërgojë atje fëmijët e tij. Këta, duke parë një lepur që kalonte aty, menduan se ishte ai që i kishte sjellë vezët. Megjithatë zinxhiri lepur, Pashkë dhe çokollatë rrjedh nga ky besim i lashtë.

RECETA TË NGJASHME


Article Tags:
Article Categories:
Embëlsira

Don't Miss! random posts ..