Kuzhina Shqipëtare

preparing foodKuzhina shqiptare ka evoluar brez pas brezi duke u pasuruar dhe përmrësuar. Dyndjet gjatë shekujve, por edhe fqinjësia me popujt e tjerë, sigurisht që kanë ndikuar deri diku në mënyrën e gatimit, por duke përfituar atë që është e mirë dhe duke ruajtur gjithnjë tabanin kombëtar. Gjellët e hershme shqiptare të përgatitura në vorbë, tava dheu (balte), mishrat e pjekur në hell në natyrë, kukurec etj, kanë mbetur në traditën e popullit tonë për të shtruar sofra e tavolina me lloje të ndryshme gjellësh të shijshme.Gatime karakteristike nga Jugu në Veri, duke filluar nga lakror Zagorie, qifqi, tavë Elbasani, ballokume, tavë shkodrane etj. Amvisave të cilat gatuajnë shumë mirë, do t’u kujtomjë asortimentet.

RECETA TË NGJASHME


Article Tags:
Article Categories:
Këshilla

Don't Miss! random posts ..