Krokate të fërguara

Përbërësit:

1 kg patate,

2 të kuq të vesë,

kripë, miell,

2 ve, thermia buke, vaj për fërgim.

Përgatitja: Patatet e qëruara zihan në ujë të kripur. Derisa janë të nxehta ndrydhen, qiten të kuqtë e veve dhe gatuhet brumi. Nag brumi i fituar bëhan shkopinjë ose toptha. Krokatet e formuara përmillen në ve pastaj në thërmia buke. Fërgohen në vaj të nxehtë. Duhet patur kujdes që gjatë fërgimit krokatet të mos mbesin shume kohë në vaj pasi që mund të thithin shumë yndyrë.

RECETA TË NGJASHME


Article Categories:
Gjellëra

Don't Miss! random posts ..