Këto janë të mirat e vezëve

Këto janë të mirat e vezëve Vezët janë shumë të mira për shëndetin e përgjithshëm të trupit dhe pjesa më e shëndetshme është e verdha e vezës.

E verdha e vezës përmban mbi 90 për qind kalcium dhe hekur të një veze, ndërsa e bardha e vezës përmban thuajse gjysmën e proteinës së vezës. Prandaj, nëse nuk jeni duke ngrënë vezë rregullisht, më poshtë i keni disa arsye të forta se përse duhet ta bëni këtë.

Vezët ndihmojnë në përmirësimin e performancës

Vezët kanë efektin i cili ju bën të ndjeheni të ngopur për një kohë më të gjatë. Një vezë e madhe ju furnizon me gjashtë gramë të proteinës së kualitetit të lartë, si dhe me një varg vlerave ushqyese thelbësore, duke përjashtuar vitaminën C.

Vezët janë shpëtimi juaj nëse keni probleme me hekurin

Shumë njerëz me mungesë të hekurit përjetojnë simptoma si lodhja, dhimbjet e kokës dhe nervozizmi. Hekuri është transportuesi i oksigjenit në gjak dhe luan rol të rëndësishëm në imunitet, metabolizëm dhe funksione tjera në trup.

Prandaj, hekuri i cili gjendet në të verdhën e vezës do t’ju ndihmoj t’i hiqni qafe këto probleme që shkaktohen nga mungesa e hekurit.

Vezët ndihmojnë në mbrojtjen e eshtrave

Vezët janë ndër ushqimet e pakta natyrale që janë burim i vitaminës D. Vitamina D është thelbësore për absorbimin e kalciumit dhe mirëmbajtjen e shëndetit të eshtrave, transmeton telegrafi. Prandaj, vezët si burim i vitaminës D dhe shumë vitaminave tjera, luajnë rol të rëndësishëm në parandalimin e shumë sëmundjeve.

RECETA TË NGJASHME


Article Categories:
Këshilla

Don't Miss! random posts ..