Dieta dobesuese që ju ndihmon të mos merrni kilet e humbura

Dieta dobesuese qe ju ndihmon te mos merrni kilet e humburaTë gjithë gati për të shkuar për pushime: dieta dobësuese ka funksionuar, por tani ekziston rreziku i relaksit të përditshme për të rimarrë kilet e humbura. Si të evitojme këtë efekt të pakënaqshem. Të beni sa më shumë aktivitete dhe të limitoni sasinë e ushqimeve: flasim për teprime, por ajo që ka më shumë rëndësi është sasia dhe cilësia e asaj së cfarë konsumojmë. Atëherë tek cila ushqime të përqendrohemi për të mos rimarrë kilet e humbura me aq vështirësi?

Fibra dhe proteina; Studimet shkencore
Ato që kanë sugjeruar fibra dhe proteina kësaj rradhe është një studim shkencor : dieta dobësuese tenton të marri më pak kalori, domëthënë të reduktoj metabolizmin bazë. Sapo të keni reduktuar këtë bëhet më e thjeshtë marja e kileve. Shkencëtarët kanë kërkuar për ndonje ushqim që mund të evitonte në maksimum këtë efekt kolateral. Ato kanë analizuar një grup prej 31 personash të cilet i ishin nënshtruar dietës, duke i dhënë atyre 3 dieta të ndryshme mbajtëse të cilat ishin baraz dhe me kalori.

Dieta me e mirë mbajtëse
Nga studimi rezultoj që regjimi ushqimore me reduktimin e metabolizmit bazë ( domëthënë ai që mban më të ndezur dhe më aktiv) ishte ajo me bazë karbohidratesh ,pra më e mira për të mos i marrë kilet e humbura .Por kini kujdes, sepse ajo vetë ka treguar se prodhonte një sasi kortizoli në gjak: që ndikon mbi stresin dhe në rrezikun e rritjes kardiovaskulare. Rezultati përfundimtar? Si gjithmonë dieta më e mirë për të mos marre kilet është ajo e ekuilibruar pa limite me shumë proteina, yndyrna ose karbohidrate, por e bazuar në rritjen e fibrave vegjetale. Por, jo të gjitha kaloritë janë të barabarta.

RECETA TË NGJASHME


Article Tags:
Article Categories:
Këshilla

Don't Miss! random posts ..