Brumi Sfoliat

brumiPergatitja

Raporti i miellit dhe i gjalpit 1/1

Meret nje ene me fund sferik dhe hidhet 800gr miell.

200gr miell, perpunohet me 200 gr gjalpe. Tek ena hidhet uje dhe zjehet brumi si brume  buke. Ne tavoline me anen e nje ruleti hapet brumi ne mes te kesaj permbajtje e gjalpit tjeter ne qender te petes. Behet palosja e brumoi ne formen e zarfit, fillojme me rule, e hapim perseri duke i hedhur pak miell, pa i dale gjalpi. FIllon pa palosja e dyte ne forme sferike, sperkatet ne miell dhe hapet me rulet. Kjo behet 2 here, mbulohet me miell, i hidhet ne pece te njome dhe vendoset ne frigorrifer, mbas 20 minutash nxirret nga frigoiferi dhe eshte gati

RECETA TË NGJASHME


Article Tags:
Article Categories:
Brumëra

Don't Miss! random posts ..