Boronica për astmën

Ekstrakti i boronicës mund të ulë proceset e ndezjes në rrugët e frymëmarrjes dhe me këtë të shpëtojë sa më shumë persona të sëmurë nga astma, bën të ditur një hulumtim i ri nga Zelanda e Re.

Hulumtimi është fokusuar në efektin anti-inflamator të përbërësve të boronicës – proantiocianidineve, dhe veçanërisht epigalokatekinës (EGC) si antioksidues kryesor.

EGC ka treguar një efekt të fuqishëm inhibues të lëshimit të përbërësve anti-inflamator, të cilët janë përgjegjës për reaksionet alergjike të indit të mushkërisë.

RECETA TË NGJASHME


Article Tags:
Article Categories:
Këshilla

Don't Miss! random posts ..