Bajadere

Uji dhe sheqeri vlojnë 5 minuta.Në sherbet të nxehtë,duke i përzier,hidhen gradualisht bajamet,margarini i prerë në katrorka dhe keksat.Masa përzihet gjersa të kompaktësohet.

Veçohet 1/3 e masës së përgaditur,pjesës tjetër i shtohet çokollata e ndarë në copa të vogla dhe përzihet mirë gjersa të shkrihet.Në tepsi katrore të shtruar me folje të tejdukshme,shtrihet masa me çokollatë.Mbi të vendoset dhe rrafshohet masa e bardhë.

Shrihet çokollata në enë mbi avull me 2 lugë vaj.Përzihet mirë dhe me glazurë pak të ftohur, lyhet e tërë sipërfaqja e bajaderës.Ëmbëlsira futet në frigorifer për tu ftohur mirë,pastaj pritet në pjesë katërkëndëshi.

RECETA TË NGJASHME


Article Categories:
Embëlsira

Comments

Don't Miss! random posts ..