Aspik

Përbërësit:
-Këmbë vici,
-1 kg mish mëshqerre,
-Gjelbërime të ndryshme
-3 të bardha vezësh, kripë.

Në tenxhere me ujë të ftohtë, vehet mishi, këmbët e pastruara mirë,gjelbërimet dhe kripa. Mishi duhet të zihet 3-4 orë, gjersa të përgjysmohet uji. Pasi të zihet mishi mirë dhe të largohet lehtë nga ashti, mishi largohet lehtë nga ashti, mishi largohet nga supa dhe në mënyrë që të kthjellet supa. Supa kullohet mirë në pëlhurë. Pasi te ftohet, mund të përdoret në mënyra të ndryshme, duke i zbukuruar pjatat me perime,vezë,mish,peshk etj. Xhelatina është zëvendësim I mirë dhe më i lehtë për zbukurim, por aspiku ka shije te vecantë.

RECETA TË NGJASHME


Article Categories:
Gjellëra

Don't Miss! random posts ..