Akullorja: Burim i kalciumit dhe i vitaminave

akulloreAkullorja është ëmbëlsira preferuar verore, e me përparimin e teknologjisë është ngritur edhe shija e saj. Mirëpo, akullorja është mirë të konsumohet gjatë stinës së verës, jo vetëm se freskon, por sepse mund të ndikojë pozitivisht në shëndetin tonë.

Një personi të rritur brenda ditës i nevojiten rreth 1.000 mg kalcium derisa shtatzënat dhe fëmijët kanë nevojë më të madhe për këtë mineral.
Për shkak të qumështit dhe ajkës së ëmbël, të cilët janë edhe përbërësit kryesorë, akullorja mund të shërbejë jo vetëm si burim i kalciumit, por edhe si burim i vitaminave A dhe B.
Sipas ekspertëve, akullorja ndihmon edhe në ruajtjen e peshës aktuale trupore. Akullorja me perime, që përbëhet nga pemët e ngrira të freskëta përmban shumë vitamina, përderisa akullorja me shijen e kafesë dhe atë të çokollatës siguron një sasi të madhe antioksidues, të cilët janë mbrojtje e madhe e shëndetit dhe punës së rregullt të zemrës.

Article Categories:
Peshk & Fruta Deti

Don't Miss! random posts ..