6-të arsyejet se pse ju duhet të hani kikirikë

6-të arsyejet se pse ju duhet të hani kikirikëMund të ulë kolesterolin dhe shumë më shumë!

Edhe pse kikirikat janë të dendur me energji (me shumë kalori dhe yndyra) studimet më të mëdha tregojnë se kikirikët dhe gjalpi i tyre mund të ulin kolesterolin, trigliceridet pa shtuar peshë fare.

Ndihmon në kontrollimin e nivelit të sheqerit në gjak

Vërtetë kam qenë i entuziazmuar lidhur me këtë studim. Hulumtimet tregojnë se duke ngrënë gjalpë kikiriki apo vetëm kikirika mund të ndihmon në kontrollin e nivelit të sheqerit në gjak gjatë ditës, edhe pas ngrënies së një dreke me shumë karbohidrate! Kjo është një sinjal që ju mund të shtoni gjalpin e kikirikave dhe kikirikat në menynë e mëngjesit tuaj.

Trup me më pak dhjamë

Ngrënësit e kikirikave dhe gjalpit të tyre kanë një trup me më pak dhjamë edhe pse ata hanë më shumë kalori.

Yndyrat e mira (good fat)

Kikirikët ndihmojnë në humbjen e peshës, dhe janë të mbushur me vlera ushqyese dhe yndyrë të mirë – ky studim ju ndihmon të gjeni kikirikët dhe gjalpin e duhur gjithashtu.

Ngrit fuqinë e memories

Kikirikat janë ushqimi i trurit.

Është lëndë ushqyese mbrojtëse

Duke i hapur gëzhojat e kikirikit zbuloni një pako ushqyese me ushqim mbrojtës të natyrshëm. Kikirikët ofrojnë komponente unike bioaktive që veprojnë si antioksidantë dhe janë treguar si parandalues të sëmundjeve.

RECETA TË NGJASHME


Article Categories:
Këshilla

Don't Miss! random posts ..